Cryptonomicon

Anden verdenskrig, 1943. De allierede har knækket nazikoderne. De ved, hvor militærkonvojerne går hen og hvor fjendens u-både skjuler sig. Men hvis britiske destroyere begynder at finde og sænke nazi-u-bådene hver eneste gang uden problemer, så vil tyskerne regne ud, at deres koder er blevet knækket. Det er derfor nødvendigt at snyde fjenden. Derfor blev den specielle britisk-amerikanske hemmelige enhed Afdeling 2702 dannet…

1999, gennembruddet for World Wide Web og Internettet. Efterkommere af hovedpersonerne fra Anden Verdenskrigssporet arbejder på at udnytte mulighederne i de nye teknologier: netværk, kryptografi, og virtuelle penge. Undervejs bliver de viklet ind i fortidens konspirationer og kommer på sporet af en kæmpe guldskat gemt bag ubrydelige koder.

“Jeg har aldrig hørt om forlaget Hexameter før. Hvis jeg en dag skulle møde det, ville jeg gratulere det med at have fundet Neal Stephenson og med Thomas Vinther Andersens meget veloplagte og stilsikre oversættelse.” -Thomas Harder i Politiken 16/1, 2008.

Bøgerne kan købes i velassorterede boghandler, eller i din yndlingsnetboghandel:
Cryptonomicon I, 1. udgave

Cryptonomicon I, paperback

Cryptonomicon II

Cryptonomicon III

Forfatter: Neal Stephenson